Meny
Dammsugarpåsar direkt hem i brevlådan från Dammtussen.se
Dammsugarpåsar direkt hem - enkelt och tryggt!

 Trygg e-handel

Klarna

 Trygg betalning

Snabb frakt

 Snabb frakt

Kundservice | Logga in

Blogg

Städning

De bästa städtipsen är de som leder till att man inte behöver städa. Målet i slutänden är att spendera så lite tid som möjligt med att städa. Därför är tipsen som leder till att man slipper städa eller att man minimerar tiden man städar de absolut bästa.

En att-göra-lista till det städvänligaste hemmet i sju steg följer här nedan:

1. Lyft upp skåp, soffor och annat så att det blir minst 10 cm glipa mellan golv och möbel så man enkelt kommer åt att städa.

2. Sänk ner soffor, skåp och bokhyllor så att det inte blir någon glipa alls så att smuts och damm inte ens kommer in.

3. Gör en seriös ansats till att ta hand om alla sladdar som lätt snurrar in sig i varann och gör det svårt att städa. Spika upp sladdar längs lister. Göm sladdar på undersidan av möbler. Mindre sladdar betyder mindre damm och att det blir lättare att städa.

4. Var sak på sin plats. Om man löpande plockar undan saker så blir det enklare att hålla rent. För att enkelt kunna plocka undan saker måste varje sak ha en egen plats.

5. Undvik prydnadsgrejer. För många är nog detta ett tråkigt tips, men sanningen är att prydnadsgrejer samlar damm och de är ofta svåra att städa och hålla rent runt. Så om du inte är allt för sentimental: plocka bort dammiga gamla porslinsfigurer eller andra småsaker som bara tar plats och samlar damm.

6. Göm undan saker. Undvik att allt ligger framme och samlar damm och skapar en känsla av oreda, skapa istället bra och rymlig förvaring så att allt från miniräknare och räkningar till klockor och solglasögon göms undan på en plats och inte ligger framme.

7. Se till att ha väl tilltagen och nästan överdimensionerad sophantering. När varje sak har sin plats tillkommer saker i hemmet som man släpar hem och en strategi för hur man ska hantera detta behövs. Få bort drivor av tidningar i hallen genom väl tilltagen förvaring av returpaper. Samma sak med glasburkar och annat. Stalltipset är att inte ha det i köket för då tömmer man aldrig förvaringen. Det bästa kan t ex vara en garderob eller annan förvaring i hallen, så det är nära till returhanteringen.

Låter det strikt? Kanske till och med tråkigt. Men det funkar och kommer underlätta din städning och spara tid.


Detta är en bloggartikel om att städa så lite som möjligt från Dammtussen.se som säljer dammsugarpåsar, dammsugartillbehör som HEPA-filter och parkettgolvmunstyckeköksfilter och städartiklar.

2017-07-20 @ 09:23:44
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden xfGGN4:
Kommentarer:
Fortsätt »