Meny
Dammsugarpåsar direkt hem i brevlådan från Dammtussen.se
Dammsugarpåsar direkt hem - enkelt och tryggt!

 Trygg e-handel

Klarna

 Trygg betalning

Snabb frakt

 Snabb frakt

Kundservice | Logga in

Blogg

överblivna läkemedel

Städa ut och lämna tillbaka läkemedel till apoteket

Nästa gång du städar badrummet för att få rent kakel och skinande fogar och även gör badrumsskåpet rent och fräscht, glöm inte att lämna tillbaka gammal medicin till ett apotek eller ett nätapotek från vilka du också kan beställa en påse för kostnadsfri retur av överblivna läkemedel , så de kan tas om hand på ett säkert sätt (överblivna mediciner bränns på särskilda förbränningsanläggningar).

Du ska nämligen aldrig kasta läkemedel och mediciner i soporna eller spola ned överblivna läkemedel i toaletten eftersom våra reningsverk inte kan rena vattnet från läkemedel och sopor också kan läcka och sprida mediciner i vår natur.

Den största risken med att inte lämna gammal medicin till apoteket, som antibiotika, är att denna antibiotika kan spridas till naturen och vår miljö vilket sedan kan leda till att bakterier blir resistenta mot antibiotika, dvs. att våra mediciner inte längre är motståndskraftiga mot olika sjukdomar. 

Fem tips när du städar och ska kasta läkemedel:
1. Lägg alla läkemedel och mediciner i plastpåsar och lämna in på ett apotek.
2. Tomma plastburkar utan läkemedel källsorterar du som plast.
3. Får du inte bort rester av mediciner i burkarna lämna du in dem också.
4. När det gäller vissa läkemedel som till exempel plåster med aktiv substans bör du lämna in såväl använda som oanvända till apoteket.
5. Kasta aldrig läkemedel och mediciner i soporna och spola aldrig ned överblivna läkemedel i toaletten.

Det gäller alla typer av läkemedel och mediciner, för såväl männsikor som djur och det gäller både receptfria läkemedel och medicin på recept. Det gäller också alla typer av mediciner som fasta läkemedel som tabletter, kapslar och piller, men också salvor och flytande läkemedel.

Tänk också på att alla läkemedel och mediciner ska förvaras utom synhåll och räckhåll för barn.

Läs mer om överblivna läkemedel och att lämna medicin till apotek på apotekens hemsidor:
Apoteket
Apotek Hjärtat
Apoteksgruppen
Kronans Apotek

Vill du ta hand om dina gamla eller överblivna läkemedel när du beställer från ett nätapotek, så hittar du direktlänkar här:
Apotea
Meds


Vi samlar även andra bra tips och råd för hemmet, som hur du rengör micron, kan rengöra ugn och bli av med stopp i avlopp utan dyra medel, tvätta fönster utan att använda fönsterputsmedel och hur du kan få bort bananflugor och blomflugor.

2017-08-09 @ 16:38:21
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden WzxwL5:
Kommentarer:
Fortsätt »