Meny
Dammsugarpåsar direkt hem i brevlådan från Dammtussen.se
Dammsugarpåsar direkt hem - enkelt och tryggt!

 Trygg e-handel

Klarna

 Trygg betalning

Snabb frakt

 Snabb frakt

Kundservice | Logga in

Blogg

DINA BÄSTA STÄDTIPS MED BAKPULVER, BIKARBONAT, ÄTTIKA OCH VINÄGER


Städtips bakpulver bikarbonat ättika vinäger


På Dammtussen.se gillar vi att feja och röja upp på ett naturligt sätt med sånt vi redan har hemma, som bakpulver, bikarbonat, ättika och vinäger istället för dyra rengöringsmedel som har en negativ inverkan på vår ekonomi och vår miljö.

Därför gillar vi smarta tips och husmorsknep som kan användas i hemmet varje dag. Som att kalka av kaffebryggaren med ättika eller att bekämpa småkryp och ohyra med vinäger i hemmet.

Så - nu bjuder vi in till en sommartävling där du kan tipsa om dina bästa knep! Vi tar tacksamt emot alla tips, det enda kravet är att ditt städtips antingen använder bakpulver, bikarbonat, ättika eller vinäger. Det är självklart okej med tips som använder flera av dessa samtidigt, men det är inget extra plus: det viktiga är att det är ett riktigt bra städtips!

Så: under perioden 27 juni till 27 juli anordnar vi en tävling här på Dammtussen.se där du kan vinna fina produkter genom att bjuda på dina bästa husmorsknep med någon av dessa ingredienser som du redan har hemma.

Du tävlar genom att skriva ditt tips direkt här på sidan (i kommentarerna på sidan) eller att mejla oss på: kundtjanst@dammtussen.se

Vill du ha ett exempel på ett husmorknep med bakpulver och ättika så kommer här ett från vår sida om hur du bäst kan städa en smutsig ugn:
Om din ugn är väldigt smutsig kan tipset med bakpulver komma väl till hands: sprid ut bakpulver i ugnen och lägg sedan på ättikssprit (12%). Låt det sedan bubbla och fräsa ett tag och torka sedan bort det med en trasa blött i ljummet vatten.

De mest kreativa och inspirerande husmorsknepen med antingen bakpulver, bikarbonat, ättika eller vinäger vinner och vinnarna kommer underrättas per mejl och på den här sidan efter den 27 juli.


VINSTER

1-3:e pris:
Doppio dammsugarmunstycke som är ett riktigt bra dammsugarmunstycke och den låga och rörliga konstruktionen av munstycket gör att det även är lätt att komma åt under låga möbler och andra platser i hemmet som är svåra att komma åt. Doppio har också supermagneter som gör att metallföremål fastnar på munstyckets undersida istället för att sugas in i dammsugaren. Värde: 209 kr.
 
4-6:e pris:
Smart hårfångare för vattenlås som fungerar för nästan alla typer av vattenlås, till exempel för vattenlås i handfat, vattenlås i golvbrunn, vattenlås i diskbänk och vattenlås i dusch. Sedan byter du hårfångaren när den börjar bli full, vilket kan vara en gång per månad eller mer sällan beroende på hur mycket hår som fångats upp. Värde: 99 kr.

Vi på Dammtussen.se ser fram emot att läsa alla era bidrag och alla era knep!


Här hittar du fler städtips som hur du gör med stopp i avlopp, hur du blir av med blomflugor och bananflugor, hur du putsar mässing och under sommaren får en ren grill.



Villkor för tävlingen:
Tävlingen pågår mellan 27 juni och 27 juli, 2020.
Du kan mejla in ditt tävlingsbidrag på kundtjanst@dammtussen.se eller lämna ditt bidrag direkt på denna sida som en kommentar.
Juryn består av medarbetare från Dammtussen.se, en webbutik på nätet som säljer dammsugarpåsar och andra städprodukter som nytt dammsugarmunstycke.
Juryn kommer att utse vinnaren efter det att tävlingen avslutats och vinnarna kommer kontaktas via mejl och vinstbidragen kommer publiceras på tävlingssidan.
Juryns beslut kan inte överklagas.
Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.
Vi förbehåller oss rätten att publicera husmorskep och tävlingsbidrag på Dammtussen.se och i våra nyhetsbrev från Dammtussen.se, samt eventuellt på annat sätt (t ex i en e-bok eller tryckt bok). Skulle ditt tips komma med i en tryckt bok kommer du som ersättning erhålla ett exemplar av boken utan kostnad.




2020-06-27 @ 08:31:23
#1
Roland
Bra med knep med naturliga varor. Mitt bästa tips är att använda ättika istället för sköljmedel. Töm lite ättika i det fack som du annars skulle ha sköljmedel i.
Ättika har samma effekt och är mer skonsamt för både kläder och miljö.
2020-06-27 @ 09:36:38
URL:
#2
Monika
Det går bra att använda ättika mot dålig lukt, som i kylskåpet som du kan torka ur med vatten och ättika om det luktar illa eller kattlådan som ofta kan lukta rätt mycket men använd en del ättika för att göra rent i lådan så försvinner den illaluktande doften.
2020-06-30 @ 06:05:38
URL:
#3
Billie
Bästa städtipset som slår alla städtips är Instagramkontot Ekotipsets mirakelspray/fönsterputs. 1dl ättika 24%, 4dl vatten och fem droppar diskmedel. Tvättar ALLT med denna. Diskbänken, fasaden, eldstadens glas, möglig farstukvist, fälgarna till bilen, badrummet, duschväggen. ALLT. SÅ BRA.
2020-07-01 @ 17:55:10
URL:
#4
Eva
Bakpulver till rengöring av kam och hårborste: blanda 1 tsk bakpulver med 1 dl vatten och tvätta. Det tar bort naturliga håroljor och rester av hårvårdsprodukter.
2020-07-21 @ 17:32:19
URL:
#5
Eva-Christina
Bakpulver är bra att strö i illaluktande skor, tar bort lukten på ''lökfingrar'', användas som deodorant.
Bakpulver lindrar även myggstick, bistick och för mycket sol (blanda bakpulver och vatten till en pasta och stryk på)
Bakpulver till hårtvätt: blanda i lite bakpulver i ditt schampo innan du masserar in det i håret. Skölj grundligt. Pulvret binder rester av hårvårdsprodukter och gör på så sätt håret renare!
2020-07-22 @ 11:12:19
URL:
#6
Camilla
Fina fogar på kaklet igen!
Fick tips av en dam att blanda bikarbonat med vatten, så att det blir som en pasta. Ta en gammal uttjänt tandborste och lägg pastan i fogarna. Låt dra i en timme. Sedan är det bara att gnugga rent med tandborsten och att spreja på lite ättiksvatten ( en del ättika och fyra delar vatten). Torka sedan av med vanlig trasa.
Jag blev glatt överraskad kan jag säga. Använder detta tips flitigt hemma.
2020-07-22 @ 21:42:52
URL:
#7
Dolores
Strö bikarbonat över din matta. Låt verka i tjugo minuter och dammsug sedan. Fungerar också på madrasser.
2020-07-23 @ 08:12:07
URL:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden xtba5M:
Kommentarer:
Fortsätt »